Nieuws

Hieronder vind je de nieuwsberichten van KNM. Ook links naar andere organisaties werkend in het milieuveld zijn weergegeven.

10 April 2024

Presentaties KNM symposium Lucht- en waterverontreiniging online

Op 5 april 2024 was het symposium KNM symposium Lucht- en waterverontreiniging: het omwonenden perspectief . Zo’n 40 deelnemers hebben interessante presentaties mogen aanschouwen.

De presentaties van de sprekers zijn op de website geplaatst voor wie er niet bij kon zijn of graag de presentaties nog eens terug kijkt. Klik hier om direct door te gaan naar de pagina met de presentaties

24 November 2023

Presentaties KNM symposium Kaderrichtlijn Water online

Op 10 November 2023 was het symposium Kaderrichtlijn Water: Gaat Nederland op slot, of stroomt alles door. Meer dan 45 deelnemers hebben interessante presentaties mogen aanschouwen.

Voor wie er niet bij kon zijn, of graag de presentaties terugbekijkt:  klik hier

5 mei 2023

KNM-WIMEK symposium Nature Based Solutions

Het was een geslaagde dag, 14 april 2023 in het Renkumse Beekdal. Zo’n 25 deelnemers hebben interessante presentaties mogen aanschouwen over Nature Based solutions en een mooie wandeling mogen maken door het Renkumse Beekdaal.

Voor wie er niet bij kon zijn, of graag de presentaties/foto’s terugbekijkt:  klik hier

20 Oktober 2022

KNM symposium Milieucriminaliteit

Op 30 september was het KNM symposium Milieucriminaliteit. In het nieuwe gebouw Aurora werden presentaties gegeven over o.a. wat het betekent en wie er verantwoordelijk voor is.

 

Voor wie er niet bij kon zijn, of graag de presentaties/foto’s terugbekijkt:  klik hier

8 Juni 2022

Excursie Voedselbos en Smaakpark Ede

In Oktober organiseert KNM een leuke excursie waarbij we op bezoek gaan bij zowel het voedselbos in Wageningen als het Smaakpark in Ede.

Voor meer informatie, klik hier.

4 Juni 2022

Algemene Ledenvergadering KNM

Op Maandag 27 mei vond de algemene ledenvergadeing van KNM plaats. Hierbij is onder andere het financieel jaarverslag van 2021 goedgekeurd en gestemd over het toevoegen van Melvin Faber aan het bestuur als 4e lid. De notulen zijn binnenkort op de website te vinden.

Hieronder een foto van de borrel na de ALV.

4 April 2022

Vertoning Dark Waters afgelast

Het Kennisnetwerk Milieu heeft besloten om de filmbijeenkomst op af te lasten. De film is nu al bijna 3 jaar uit en wij gaan ervanuit dat de mensen die de film wilden zien, deze al gezien hebben.

Uiteraard gaan we ons best doen om een andere leuke activiteit hiervoor in de plaats te organiseren. Hou de website daarom in de gaten!

23 November 2021

Vertoning Dark Waters uitgesteld

Het Kennisnetwerk Milieu heeft besloten om de filmbijeenkomst op vrijdag 26 november niet door te laten gaan gezien de huidige coronasituatie en de beroepsmatige achtergrond van onze achterban waarvan de werkgevers een uitdrukkelijk verzoek hebben afgegeven thuis te werken en niet te veel of zelfs geen externe bijeenkomsten te wonen.

We bekijken begin volgend jaar opnieuw de situatie samen met Movie W.

Voor degene die zich al hebben gegeven, Movie W neemt contact op per mail.

5 November 2021

Activiteiten November

Ook deze maand zijn er weer activiteiten van KNM. 11 November is er een webinar over innovatieve monitoringstechnieken in aquatische gebieden en 2 weken later toont KNM in samenwerking met Movie W de film Dark Waters over de PFAS problematiek met DuPont in Amerika.

Kijk bij activiteiten voor meer informatie en om je aan te melden.

18 Juni 2021

Nu veel mensen in Nederland worden ingeënt tegen corona en er meer mogelijkheden zijn om activiteiten te organiseren, zijn het bestuur en de activiteitencommissie weer actief geworden!

Onlangs organiseerden we twee interessante webinars over microplastics en over pesticiden in de bodem. Later dit jaar worden er nog twee of drie activiteiten georganiseerd. Houd de website in de gaten om deze activiteiten niet te missen!

23 maart 2020

In verband met de Covid-19 maatregelen zijn de activiteiten van het Kennis Netwerk Milieu uitgesteld. Zo gauw als er weer een mogelijkheid is om activiteiten te organiseren binnen de Corona maatregelen van de regering https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19 zullen we deze weer aankondigen op onze website.